Miksi yrityksen kannattaa kiinnostua kulunvalvonnasta?

Harvoin sitä miettii, kuinka tärkeää on, että ovet avautuvat sinulle ja minulle oikeaan aikaan. Yrityksille se on kuitenkin olennaisen tärkeä osa riskienhallintaa.

Sähköinen kulunvalvontajärjestelmä on kätevin tapa hallita kulkua esimerkiksi työpaikoilla ja majoituskohteissa. Sähköiset lukot avautuvat kulkuluvan saaneille, jolloin henkilöstö, vierailijat, kertaluontoisen työn suorittajat ja asiakkaat ohjataan helposti oikeisiin paikkoihin. Kun yrityksessä rajoitetaan sitä, kuka pääsee liikkumaan mistäkin ovesta ja mihin aikaan, huolehditaan samalla tietoturvasta ja fyysisestä turvallisuudesta.

Kulunvalvonta on siis sujuvaa kulkemista ja turvallisuutta. Ei mitään mitättömiä asioita kumpikaan. Löytyykö vielä muitakin syitä, miksi yrityksen kannattaa kiinnostua kulunvalvonnasta?

Sähköisen kulunvalvontajärjestelmän etuna ovat nopeat muutosmahdollisuudet. Perinteisessä lukitusjärjestelmässä avaimen kadottaminen johtaisi jopa ovien uudelleen sarjoituksiin, mutta sähköisessä järjestelmässä kulkulupa voidaan poistaa saman tien. Uuden henkilön lisääminen ja kulkuoikeuksien määrittely on myös helppoa. Optima Access Control™-järjestelmässä voit luoda oviryhmiä, jolloin esimerkiksi tietyn ryhmän muutoksia voidaan hallita nopeasti. Ovet avataan pin-koodin tai kulkutunnisteen avulla, Optima Access Control™ -järjestelmässä voidaan vaatia myös molemmat paremman turvallisuuden takaamiseksi.

Kun mietitään sähköisen kulunvalvontajärjestelmän luotettavuutta, on otettava huomioon että se on riippuvainen palvelin- ja verkkotoiminnasta. Optima Access Control™ tarjoaa kuitenkin pitkän offline-toimivuuden, joten kulkeminen on mahdollista palvelin- ja verkkovikatilanteissakin.

Kulunvalvonnan suunnittelu on ennen kaikkea yrityksen riskienhallintaa. Liiketoiminnan pyörittämisessä suunnittelemattomuus luo epävarmuutta. Vaikka kiinteistössä olisikin olemassa oleva kulunvalvontajärjestelmä, onko suunnitelmaa, mitä tehdään, jos järjestelmä rikkoontuu yllättäen esimerkiksi ukkosen aiheuttamana? Optima Access Control™ -kulunvalvontajärjestelmä voidaan ottaa nopeasti käyttöön hyödyntäen olemassa olevia sähkölukkoja, lukijoita sekä tietoverkkokaapeleita.

Jos kiinteistössä on tarve kevyemmälle ratkaisulle, Optima Lock™ on aito pilvipohjainen järjestelmä, jossa käyttäjien kulkuoikeuksia voidaan hallita missä vain. Ajastettujen kulkuoikeuksien luonti on helppoa: Voit antaa esimerkiksi henkilölle kulkuoikeuden kulkea tietystä ovesta kahden tunnin ajan, jonka jälkeen pin-koodi tai kulkulätkä lakkaa toimimasta. Optima Lock™ -kulunvalvontajärjestelmässä on myös pitkä offline-toimintoaika.

Pyydä meiltä tarjous jo tänään!

Lue lisää Optima Access Control™ -kulunvalvontajärjestelmästä

Lue lisää Optima Lock™ -kulunvalvontajärjestelmästä

Jouni Göös

Liiketoimintajohtaja
Optima ICT-palvelut